Yoga voor ouderen: Helende kracht van yoga voor lichaam, geest en ziel.

Aikham Boutivong

Yoga voor ouderen in Handel

Welkom bij Yogacentrum ZIJN, waar we met liefde en zorg yogalessen aanbieden die speciaal zijn samengesteld voor ouderen. Ons yogacentrum is de ideale plek om te werken aan je gezondheid, flexibiliteit en welzijn, en biedt een veilige en ondersteunende omgeving voor ouderen om yoga te beoefenen. We vinden het belangrijk dat mensen van alle leeftijden de voordelen van yoga kunnen ervaren om op die manier zo fit mogelijk te blijven. Daarom hebben we yoga lessen voor ouderen opgezet die zijn afgestemd op basis van de behoeften van mensen op leeftijd. Bij Yogacentrum ZIJN geloven we erin dat yoga een waardevolle tool is om de gezondheid, ook op latere leeftijd, te ondersteunen. Ontdek de vele voordelen van yoga voor ouderen bij Yogacentrum ZIJN in Handel.

DSC08580 een vergrote groethouding

Wat is yoga?

Yoga is een systeem en/of levenswijze, die via fysieke houdingen, adem en ontspanning het evenwicht in menselijk lichaam helpt herstellen en even wicht te vinden/hervinden tussen lichaam en geest.

Meditatie

ZIJN meditatie is een innerlijke weg om van binnenuit te leren loslaten, waardoor er een diepe en werkelijke ontspanning ontstaat. Het is een werkelijk heling proces voor lichaam, geest en ziel.

Thema's

Soms werken wij met een thema zoals: chakra’s, meridianen, deugden en Thaise yoga. Dit is om specifieke delen in het lichaam in aandacht te nemen en om de adem in die plek te verdiepen en te verbreden.

Voordelen van yoga voor ouderen

Yoga voor ouderen biedt talloze voordelen voor zowel het lichaam als de geest. Het kan helpen bij het optimaliseren van de flexibiliteit en de algehele mobiliteit, het versterken van de spieren, het bevorderen van de balans en het verminderen van gewrichtsstijfheid. Bovendien kan yoga bijdragen aan het verminderen van stress. Doordat yoga ervoor zorgt dat ontspanning zoveel mogelijk wordt bevorderd terwijl het lichaamsbewustzijn wordt versterkt, kun je diverse voordelen van yoga voor ouderen ervaren. Yoga voor ouderen is perfect voor het op een effectieve manier werken aan gezond en actief blijven en het daarmee bevorderen van de mentale helderheid.

Draai je gezicht naar de zon en je schaduw zal achter je vallen.

Aangepaste yogalessen voor ouderen

Bij Yogacentrum ZIJN begrijpen we dat de behoeften en mogelijkheden van ouderen kunnen verschillen. Daarom bieden we speciaal samengestelde yogalessen aan die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van mensen op leeftijd. Onze ervaren yogadocenten begeleiden de lessen met zorg en aandacht, waarbij voldoende rekening wordt gehouden bij eventuele fysieke beperkingen. Persoonlijke begeleiding in een veilige omgeving staat om die reden bij Yogacentrum ZIJN centraal. Onze yogalessen voor ouderen bestaan zowel uit eenvoudige als milde yogahoudingen en focussen daarbij op voldoende ademhalingsoefeningen en diverse ontspanningstechnieken. Bij Yogacentrum ZIJN in Handel kun je terecht wanneer je op zoek bent naar een veilige omgeving waarin je geheel op je eigen tempo optimaal kunt genieten van de voordelen van yoga – ongeacht je leeftijd.

Vragen over yoga voor ouderen bij Yogacentrum ZIJN?

Enthousiast geworden over yoga voor ouderen bij onze studio in Handel? Super. Kom dan bij ons langs of schrijf je direct in voor een van onze yoga lessen voor ouderen. Wil je graag gaan deelnemen aan yoga voor ouderen bij Yogacentrum ZIJN maar heb je vragen? Geen enkel probleem. Je stelt je vraag eenvoudig door contact op te nemen met ons via info@yogacentrumzijn.nl of telefonisch door te bellen naar 0633208199. Ook wanneer je geen vragen hebt maar graag meer informatie ontvangt kun je natuurlijk geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wil je graag op de hoogte blijven over het laatste nieuws, het aanbod, evenementen en speciale aanbiedingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via de website. Lessen yoga voor ouderen volg je in de prachtige studio van Yogacentrum ZIJN in het plaatsje Handel.

Wij wensen je veel ‘zijn ‘momenten in je dagelijks leven! En hopen je bij ‘ZIJN’ te ontmoeten.