'Zijn' meditatie

Wat is 'zijn' meditatie?

Zijn meditatie is een innerlijke weg om  van binnenuit te leren loslaten, waardoor er een diepe en werkelijke ontspanning  ontstaat. Vanuit een diepe ontspanning heerst er een innerlijke rust en vertrouwen. Waardoor er ruimte komt om werkelijke en onvoorwaardelijke liefde aan jezelf te kunnen geven. En om  een volledige Ja tegen jezelf te kunnen zeggen, dus de werkelijke Ja tegen het leven. Dit is een werkelijk heling proces voor  lichaam, geest en ziel.

Hoe ziet een ‘zijn‘ meditatie eruit?

Zijn meditatie is stevig, stabiel en geaard opgezet. Het is opgebouwd uit: staande, liggende en zittende gedeeltes, van waaruit de bekkenkom als basis vormt in de meditatie.

Wij beginnen eerst met fysieke oefeningen, ondersteund door de adem. Dit is om het fysieke lichaam los te laten om zo voor te bereiden op de meditatie. Hierbij vormt de bekkenkom het basis punt van elke beweging. Hierna doen wij een loopmeditatie. Na de loopmeditatie ga je liggen, voor een diepe meditatie. Hierbij maak je een reis door je lichaam. Je leert in deze meditatie je lichaam en je denken diep (dieper) los te laten. Dit werkt ontspannend en zuiverend voor je lichaam en geest.

Ten slotte doe je een zittende meditatie. Hierbij richt je de aandacht op het ‘zijn’ punt in de diepte van het bekken.

Docent: Aikham de Haas
Duur: 1 1/2 uur
Kosten: € 12,50

Schrijf je in voor een proefles 'zijn' meditatie: