Kinder- en tieneryoga 8 - 13 jaar

Waarom Kinder – en tiener yoga?

Kinderen van nu zijn bijzonder open en gevoelig voor prikkels van buitenaf. Zij zijn nieuwsgierig en worden overweldigd door een veelvoud aan informatie en activiteiten van buitenaf. Ze spelen minder buiten en brengen veel tijd door met t.v., smart- Phone/computer/tablet. Er komt veel op hen af, vanuit huis, school, vrienden en hobby’s. De dagelijkse drukte en prikkels kunnen bij kinderen voor veel stress zorgen. Veel kinderen weten niet goed hoe hiermee om te gaan. Ze voelen zich overweldigd en onrustig. Hierdoor hebben ze moeite om stil te zitten of in slaap te komen. Ze zijn vaak moe, overprikkeld en ze gedragen zich heel druk. Ze voelen zich vaak onbegrepen door de omgeving. Yoga kan hen helpen om zich te beschermen en/of filteren van de prikkels, die op hen afkomen.

Door yoga te beoefenen worden kinderen zich bewuster van hun lichaam. Ze leren het verschil waar te nemen tussen spanning en ontspanning. Het bevordert de natuurlijke lichaamshouding, kracht, souplesse en stabiliteit in fysiek en mentaal opzicht. Bij kinder – en tieneryoga staat het plezier voorop en er is sprake van samen werken i.p.v. competitie. 

Wat doen wij bij de Kinder – en tiener yoga?

Kinderen zijn open, speels en dynamisch. Tieners zitten vaak in hun hoofd en hebben een laag lichaamsbewustzijn. Hiervoor breng ik speelse en uitdagende elementen samen. Zodat kinderen en tieners zich aangesproken voelen in de oefeningen. Wij doen de lessen aan de hand van een thema. De thema’s die o.a. aan bod komen zijn: seizoenen, feestelijke activiteiten, zelfvertrouwen, grenzen, voelen enz…

kinder en tiener yoga

Inschrijven

Denkt u dat kinder– en tieneryoga ook goed zou zijn voor uw kind/kinderen?

Neem contact op met Aikham via:

Email: info@yogacentrumzijn.nl of telefonisch via nummer: 06-33208199. 

De kosten zijn €70 voor tien lessen.

Laat uw kind/tiener d.m.v. een gratis proefles kennis maken met yoga.