Ayurvedische Massage: Helende kracht van yoga voor lichaam, geest en ziel.

Aikham Boutivong

Ayurvedische Massage bij Yogacentrum ZIJN

Ben je op zoek naar een plek waar je terecht kunt voor een aangename en effectieve ayurvedische massage? Dan ben je bij Yogacentrum ZIJN in dat geval op de juiste plek. Wij zijn namelijk niet alleen gespecialiseerd in diverse vormen van yoga en ademhalingstherapie, maar ook in ayurvedische massage. Ayurveda is een eeuwenoude Indiase geneeskunde die zich focust op het herstellen en in balans brengen van welzijn op fysiek, mentaal, maar ook spiritueel niveau. Onze ervaren masseurs passen ontspannende en therapeutische massagetechnieken toe die ervoor zorgen dat je lichaam en geest in balans worden gebracht. Laat je meenemen op een reis van diepe ontspanning en herstel terwijl je geniet van de helende kracht van een ayurveda massage.

DSC08580 een vergrote groethouding

Wat is yoga?

Yoga is een systeem en/of levenswijze, die via fysieke houdingen, adem en ontspanning het evenwicht in menselijk lichaam helpt herstellen en even wicht te vinden/hervinden tussen lichaam en geest.

Meditatie

ZIJN meditatie is een innerlijke weg om van binnenuit te leren loslaten, waardoor er een diepe en werkelijke ontspanning ontstaat. Het is een werkelijk heling proces voor lichaam, geest en ziel.

Thema's

Soms werken wij met een thema zoals: chakra’s, meridianen, deugden en Thaise yoga. Dit is om specifieke delen in het lichaam in aandacht te nemen en om de adem in die plek te verdiepen en te verbreden.

Wat is ayurveda massage?

Een ayurveda massage klinkt fijn, maar wat is het nu precies? Ayurveda betekent ook wel ‘kennis van het leven’. Ayurveda gaat uit van het principe dat iedereen uniek is en dat het creëren van balans tussen lichaam en geest essentieel is voor een optimale gezondheid, maar wel voor ieder individu dus om een andere aanpak vraagt. Hierin maakt ayurveda onderscheid tussen verschillende types (ook wel dosha’s genoemd), namelijk: Vata, Kapha en Pitta. Een ayurveda massage maakt deel uit van het bredere systeem van ayurvedische geneeskunde en richt zich op balansherstel middels het reinigen (ontgiften) van het lichaam en daarnaast het stimuleren van een ontspannen geest en bevorderen van levensenergie.

De voordelen van ayurvedische massage

Ayurvedische massage is een eeuwenoude Indiase techniek die gericht is op het herstellen van de balans tussen lichaam, geest en ziel. Het is gebaseerd op de Ayurvedische principes van dosha’s (energieën) en marmapunten (vitale punten). Door middel van zachte aanraking, gebruik van warme oliën en specifieke massagetechnieken wordt de energiestroom in het lichaam gestimuleerd en blokkades opgeheven. Bij Yogacentrum ZIJN wordt er tijdens een ayurvedische massage gebruik gemaakt van een combinatie van diverse krachtige oliën, aromatherapie en traditionele massagetechnieken. Ongeacht of je nu op zoek bent naar een ontspannende ayurvedische massage, een reinigende massage of een ander type behandeling – bij Yogacentrum ZIJN ben je aan het juiste adres voor een ayurveda massage.  

Draai je gezicht naar de zon en je schaduw zal achter je vallen.

Verschillende ayurvedische massagebehandelingen

Bij Yogacentrum ZIJN bieden we verschillende ayurvedische massagebehandelingen aan die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften en dosha-type. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, verlichting van spierspanning of het herstellen van de energetische balans, onze masseurs zullen zorgvuldig de juiste oliën en technieken selecteren om een gepersonaliseerde ervaring te bieden. Ayurvedische massage kan bijdragen aan het in balans brengen van de energiestromen in het lichaam, het optimaliseren van de kwaliteit van slaap en het bevorderen van ontspanning.

Vragen over ayurveda massage bij Yogacentrum ZIJN en contact opnemen?

Enthousiast geworden en denk je erover een ayurveda massage te boeken bij Yogacentrum ZIJN maar heb je nog enkele vragen? Neem bij vragen eenvoudig contact op via info@yogacentrumzijn.nl of bel naar 0633208199. Ook voor het maken van een afspraak voor een ayurvedische massage kun je natuurlijk direct contact met ons opnemen. We kijken er in dat geval naar uit om je te mogen ontvangen en kunnen niet wachten om jou de voordelen van ayurveda en ayurvedische massage te laten ervaren.

Wij wensen je veel ‘zijn ‘momenten in je dagelijks leven! En hopen je bij ‘ZIJN’ te ontmoeten.