Anke van der Linden – Raaijmakers

Kinderyoga

Anke van der Linden – Raaijmakers - Yoga Zijn

Met heel veel plezier kijk ik ernaar uit om kinderyoga te komen geven bij Yoga centrum ‘ZIJN’. In 2009 heb ik bij Arterre in Nijmegen de holistische kinderyoga opleiding afgerond en heb tot aan mijn eerste zwangerschap met mijn onderneming Praktijk Sprankel, individuele- en groepslessen, kinderyoga verzorgd aan kinderen uit het basisonderwijs en speciaal basisonderwijs.

Ik ben moeder geworden van 2 mooie dochters en woon samen met mijn man sinds 2012 in Erp.

Naast de kinderyoga werk ik met veel plezier part-time als leerkracht op de vrijeschool.

Ik vind mijn ontspanning door zelf yoga- en meditatieoefeningen te doen. Verder vind ik het thuis heerlijk om me bezig te houden met alles wat groeit en bloeit. Ook trek ik geregeld mijn wandelschoenen aan voor een mooie wandeling.

Aikham en ik kennen elkaar al gedurende een hele tijd. We hebben elkaar leren kennen tijdens één van de bijscholingen. We hebben altijd goed contact met elkaar onderhouden.

 

Wat heb ik te bieden?

Bij Yoga-centrum ‘ZIJN’ ga ik peuter-(groot)ouder yoga verzorgen en kinderyoga aan kinderen van 7 tot en met 14 jaar. Aan de hand van de vraag van de groep, de leeftijd en de groepsenergie kijk ik welke oefeningen het best aansluiten. Naast de belevingswereld van de groep worden de thema’s van mijn lessen geïnspireerd door het seizoen waarin we op dat moment bevinden of een actuele feestdag.

 

Voor welke kinderen is yoga fijn?

Kinderyoga is bij voorbaat goed voor ieder kind. In het bijzonder werkt yoga extra ondersteunend bij kinderen met concentratieproblemen, inslaapproblemen en kinderen die te veel naar buiten zijn gericht. Dit zijn kinderen die het moeilijk vinden om goed te omschrijven hoe zij zich voelen. Vaak gaat dit gepaard met weinig zelfvertrouwen en zelfs faalangst. Tijdens mijn lessen heb ik aandacht voor het navoelen van een oefening, opdat kinderen hun gevoelens beter leren benoemen. Buiten de kinderyogales lukt het kinderen sneller dit gevoel te herkennen en er rustig op te reageren.

Ouders die een specifieke hulpvraag hebben bij hun kind kunnen dat bij mij aangeven, zoals onrust tijdens proefwerkweken. Dit neem ik dan mee in de les.

 

Tijdens mijn lessen verwerk ik activiteiten die ik opgedaan heb tijdens de onderstaande bijscholingen:

  • Peuter-, en kleuteryoga,
  • Tieneryoga,
  • Hartfocus,
  • Muziek, spel en dans,
  • Helend tekenen,
  • Helende verhalen,
  • Kindermassages,