Hormoonyoga: Helende kracht van yoga voor lichaam, geest en ziel.

Aikham Boutivong

Ontdek Hormoonyoga bij Yogacentrum ZIJN in Handel

Welkom bij Yogacentrum ZIJN in Handel waar we je graag laten kennismaken met Hormoonyoga. Bij ons kun je terecht voor diverse yogavormen, variërend van Hatha yoga tot aan Yin yoga, maar dus ook Hormoonyoga. Hormoonyoga richt zich specifiek op het evenwichtsherstel van hormonen. Daarnaast draagt het niet alleen bij aan het in balans brengen van hormonen, maar ook aan het vinden van balans tussen lichaam en geest. Om de voordelen te ervaren van Hormoonyoga kom je naar Yogacentrum ZIJN in Handel. 

DSC08580 een vergrote groethouding

Wat is yoga?

Yoga is een systeem en/of levenswijze, die via fysieke houdingen, adem en ontspanning het evenwicht in menselijk lichaam helpt herstellen en even wicht te vinden/hervinden tussen lichaam en geest.

Meditatie

ZIJN meditatie is een innerlijke weg om van binnenuit te leren loslaten, waardoor er een diepe en werkelijke ontspanning ontstaat. Het is een werkelijk heling proces voor lichaam, geest en ziel.

Thema's

Soms werken wij met een thema zoals: chakra’s, meridianen, deugden en Thaise yoga. Dit is om specifieke delen in het lichaam in aandacht te nemen en om de adem in die plek te verdiepen en te verbreden.

Ervaar de voordelen van Hormoonyoga

Met Hormoonyoga breng je niet alleen evenwicht in je lichaam, maar ook in je geest. Ben je al enige tijd nieuwsgierig naar Hormoonyoga maar weet je niet precies wat het inhoudt en of het iets voor jou is? Bij Yogacentrum ZIJN in Handel laten we je graag kennismaken met Hormoonyoga. Wist je bijvoorbeeld dat hormonen zorgen voor een gevoel van welzijn in je lichaam? Daarom kun je klachten ervaren wanneer je hormoonhuishouding niet meer in balans is en er dus sprake is van een verstoring. Klachten kunnen voorkomen in vormen als menstruatieklachten (denk hierbij aan PMS, pijn en/of veel bloedverlies), maar ook onvruchtbaarheid. Hormoonyoga kan hierbij helpen en daarnaast ondersteunt het bij langdurige stress, overspannenheid en burn-out klachten.

Hormoonyogalessen bij Yogacentrum ZIJN

Hormoonyoga is een unieke vorm van yoga die zich richt op het ondersteunen van het hormonale systeem. Door middel van fysieke houdingen, ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen wordt het evenwicht in je lichaam hersteld en kunnen hormonale klachten verminderen. Of je nu last hebt van menstruatieproblemen, overgangsklachten of andere hormonale disbalansen, Hormoonyoga kan een waardevolle aanvulling zijn op je gezondheidsroutine. Deze vorm van yoga zorgt er namelijk voor dat stresshormonen worden verlaagt, het energiesysteem wordt gebalanceerd en endocriene klieren worden gestimuleerd. 

Draai je gezicht naar de zon en je schaduw zal achter je vallen.

Ontdek Hormoonyoga en andere vormen van yoga bij Yogacentrum ZIJN

Bij Yogacentrum ZIJN bieden we Hormoonyogalessen aan die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden. Natuurlijk ben je ook welkom in onze Hormoonyogalessen wanneer je geen last hebt van hormonale krachten, maar simpelweg uit bent op meer rust en ontspanning. Hormoonyoga staat garant voor het brengen van meer ontspanning, heling en bewustzijn in het vrouwelijk lichaam. Naast Hormoonyoga biedt Yogacentrum ZIJN ook andere inspirerende yogavormen aan, zoals yoganidra, Yin yoga en individuele yogabegeleiding. Daarnaast kun je bij ons terecht voor diverse aanvullende activiteiten, waaronder verbonden dans, ayurvedische massage voor vrouwen, ‘ZIJN’ meditatie, ademtherapie en ademcoaching. We geloven namelijk dat een holistische benadering van gezondheid en welzijn de sleutel is een gebalanceerd leven. 

Blijf op de hoogte ons Horoonyoga aanbod, evenementen en aanbiedingen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via de website. Zo ontvang je regelmatig updates, tips en inspiratie om je yoga practice te verdiepen en je welzijn te bevorderen. We streven ernaar om een ondersteunende gemeenschap te creëren waarin we elkaar kunnen inspireren en ondersteunen op ons pad naar gezondheid en bewustwording. Heb je vragen over ons yogacentrum, onze lessen, het aanbod of wil je graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via e-mail op info@yogacentrumzijn.nl

Wij wensen je veel ‘zijn ‘momenten in je dagelijks leven! En hopen je bij ‘ZIJN’ te ontmoeten.