Hatha yoga: Helende kracht van yoga voor lichaam, geest en ziel.

Aikham Boutivong

Ontdek de essentie van Hatha yoga

Wanneer je op zoek bent naar een prettige yogastudio waar je Hatha yoga kunt beoefenen voor het vinden van innerlijke balans en harmonie, ben je bij Yogacentrum ZIJN aan het juiste adres. Dit type yoga staat ook wel bekend om haar holistische benadering van lichaam en geest. Het is een oude yogastijl die tegenwoordig populair is op wereldniveau en zich richt op de verbinding tussen lichaam en geest. Maar wat is Hatha yoga precies? In deze tekst zullen we de essentie van Hatha yoga verder uitleggen.

DSC08580 een vergrote groethouding

Wat is yoga?

Yoga is een systeem en/of levenswijze, die via fysieke houdingen, adem en ontspanning het evenwicht in menselijk lichaam helpt herstellen en even wicht te vinden/hervinden tussen lichaam en geest.

Meditatie

ZIJN meditatie is een innerlijke weg om van binnenuit te leren loslaten, waardoor er een diepe en werkelijke ontspanning ontstaat. Het is een werkelijk heling proces voor lichaam, geest en ziel.

Thema's

Soms werken wij met een thema zoals: chakra’s, meridianen, deugden en Thaise yoga. Dit is om specifieke delen in het lichaam in aandacht te nemen en om de adem in die plek te verdiepen en te verbreden.

De oorsprong en betekenis van Hatha Yoga

Hatha yoga vindt zijn oorsprong in het oude India, waar het woord ‘Hatha’ staat voor de vereniging van de zon (ha) en de maan (tha). Het symboliseert de balans tussen de tegengestelde energieën in ons lichaam en ons leven. Hatha yoga legt de nadruk op het creëren van een evenwichtige en harmonieuze eenheid tussen lichaam, geest en ademhaling. Hatha yoga is een toegankelijke vorm van yoga die geschikt is voor mensen van alle leeftijden. Het legt de nadruk op het vinden van een juiste balans tussen inspanning en ontspanning, kracht en zachtheid. Door de beoefening van Hatha yoga word je je bewust van je lichaam, leer je naar jezelf luisteren en ontwikkel je een dieper begrip van wie je werkelijk bent.

Hatha yoga: een fysieke en energetische practice

Hatha yoga omvat fysieke houdingen (asana’s), ademhalingsoefeningen (pranayama) en meditatie. Door de beoefening van Hatha yoga worden lichaam en geest versterkt en gezuiverd. Het helpt om stress te verminderen, flexibiliteit te vergroten, de concentratie te verbeteren en een dieper bewustzijn te ontwikkelen. Bekijk voor meer informatie over Hatha yoga of een andere vorm van yoga bij Yogacentrum ZIJN onze website. En wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, de veranderingen in ons aanbod en de laatste aanbiedingen of opkomende evenementen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief. 

Draai je gezicht naar de zon en je schaduw zal achter je vallen.

De voordelen van Hatha yoga bij Yogacentrum ZIJN

Het beoefenen van Hatha yoga brengt talloze voordelen met zich mee. Naast het verbeteren van de fysieke gezondheid, zoals het versterken van spieren en gewrichten, het vergroten van flexibiliteit en het bevorderen van een goede houding, heeft Hatha yoga ook positieve effecten op het mentale en emotionele welzijn. Het helpt bij het verminderen van stress, het bevorderen van ontspanning en het creëren van innerlijke rust.

Vragen over Hatha yoga bij Yogacentrum ZIJN in Handel?

In de drukte van het moderne leven is het gemakkelijk om uit balans te raken. Hatha yoga biedt een pad naar innerlijke balans en harmonie. Door regelmatig Hatha yoga te beoefenen bij Yogacentrum ZIJN in Handel leer je luisteren naar de signalen van je lichaam. Ook zal je merken dat je meer in contact komt met je innerlijke kracht en ontwikkel je een diepere verbinding met jezelf en de wereld om je heen. Kom ervaren wat Hatha yoga voor jou kan betekenen bij Yogacentrum ZIJN in Handel.

Wij wensen je veel ‘zijn ‘momenten in je dagelijks leven! En hopen je bij ‘ZIJN’ te ontmoeten.